KrakLog

Een vies stukje

Kent u dit? Vast niet. Ik zat een stukje te lezen waar ik maar geen link naar zal plaatsen, want dit verhaal heeft er niets mee te maken en de schrijfster zou niet graag geassocieerd willen worden met deze aangelegenheid. Ik was dus een stukje aan het lezen en ik voelde aan mijn rechter duim ‘iets van een velletje’ zitten en wat doe je dan? Je brengt al lezende, de duim naar de mond en bijt met voortanden het ‘iets van een velletje’ van de duim af om vervolgens te bemonsteren wat het nou eigenlijk is. Is het eigen vel dat ik hier in mijn mond heb? Is het nagel? Is het een etensrest (omdat ik even geen andere kandidaten meer heb)? Om tenslotte met een slik of een ptfptfptf van het ‘iets van een velletje’ af te komen.

Of u het nu kent of niet, het overkwam mij net. Ik zat dus een stukje te lezen en voelde een ‘iets van een velletje’ aan mijn rechter duim, bracht de duim naar mijn mond, beet het ‘iets van een velletje’ eraf en onderzocht wat het kon zijn (al verderlezende). Ik slikte (want geen nagel) en pas daarna realiseerde ik me dat het ook geen velletje was. Het gunstigste dat ik tot nu toe heb kunnen bedenken is een etensrest, maar het zou ook iets ergers kunnen zijn. Heeft u suggesties?

Nog even een afsluitende kwestie: stel, je voelt je een maiskip, maar je bent geboren in het lichaam van een graskip…

  • aargh zei: Smaakte het ook ergens naar? Er zijn allerlei soorten vieze dingetjes waarvan ik om onduidelijke reden precies weet hoe ze smaken.
  • yak zei: Het probleem is dat het 'ietsje' al weg was en ik 'gedachte(r)loos' geproefd had dat het velletje nog nagel was, maar er is geen herinnering aan wat het wel zou hebben kunnen zijn...
  • LS zei: Een paar suggesties: 1. het was een kleine herinnering (die materialiseren soms) aan iets wat je nu vergeten bent dus ook niet hoeft te missen 2. het was het begin van een mutatie dus wie weet maar goed dat je die hebt opgegeten (hoewel....?) 3. het was toch velpon En dan: ik weet wel iets van kippig zijn, maar niets van kippig voelen.
  • yak zei: En voor het eerst begrijp ik de naam vel-pon.
  • aargh zei: Mijn klasgenoten smeerden daar vroeger na de handvaardigheidles hun handen mee in, dan hadden ze iets te doen onder godsdienst. Maar dat ruik je hoor!
  • MirjaM zei: ptfptfptf: het is nog zelden zo mooi onder woorden gebracht...
  • evt. zei: Oeps, ik krijg er kippenvel van!
  • ton zei: Dan zit je in een te klein kippenlichaam. Mais is veel hoger.
  • Frenkie zei: "ptfptfptf" herkenbaar..