KrakLog

Grote levensgebeurtenissen

Het leven is en blijft een wonderlijk ding (mag ik wel zeggen). Het verbaast me elke dag weer en ook gisteren. Want toen begaf ineens echt, maar dan ook echt mijn ‘hoofdcomputer’, niet te verwarren met mijn reiskonijn, want dat is een ‘schootcomputer’, vooropgesteld dat je niet bang bent voor een warme schoot.
Ik weet niet of het door de brown-out kwam, maar ik had in de nacht van zaterdag op zondag hadden we hier in Utrecht een echte onvervalste brown-out. Even de prik eraf en hop er weer op, het duurde een fractie van een seconde, maar lang genoeg om alle klokken in huis (behalve die met een batterijtje zoals bijv. mijn telefoon) en ook alle computers (behalve die met een batterijtje zoals bijv. mijn reiskonijn) op tilt te laten gaan.
Ik ben toen niet gaan kijken naar mijn computer omdat het te laat was en ik was moe. Maar gisteren zag ik dus dattie uit was en hij wilde niet meer. Na ‘m warm te laten worden met een geheugentest wilde hij wel weer een beetje, maar niet van harte.
Inmiddels type ik dit stukje alweer op ‘m, het nieuwe binnenwerkje doet het vooralsnog prima. En weer is scilla gered.
Maar er gebeurde nog iets in mijn leven dat ik met u wil delen. Even een foto van maken, want anders gelooft u mij niet…
Want ik heb iets waar ik lang op het moeten wachten (althans dat zeggen ze) en Evt. had er desgevraagd nog geen! Dus ik ben blij, want ik heb er wel een:

Hoera, ik ben een nummer!
En ik ga het lekker niet verklappen, ik ga lekker genieten van het feit dat ik er wel een heb en Evt. in ieder geval niet!

 • Edwinek zei: Hé ja, die brown out. Hij moet echt heel kort zijn geweest, want hij resette maar één van de twee wekkers (beide zonder batterij) en maar één van de twee computers (PC ging uit, Mac bleef wonderlijk genoeg werken). Enne, dat KCA nummer, geldt dat alleen voor huurwoningen? Ik wacht er al zo lang en met zoveel smart op en nu heb ik nog geen!
 • evt. zei: Bij mij deed alleen mijn wekker het niet, dus ik had al een jongetje de schuld gegeven. En Yak, leuk hoor, lees ik eerst jouw stukje waardoor ik zo te laat kom op mijn werk, onthul je nog niets. Gelukkig heeft Edwinek een goede reden gevonden. Bedankt!
 • cockie zei: Ik loop de hele ochtend al 'brown-out' te prevelen. Zo mooi vind ik het.
 • aargh zei: Ze hebben ook een fijne KCA-welles-nietes-lijst. En Evt: gewoon even het CAD bellen: 2866870
 • yak zei: Nee Edwinek en Evt. Jullie gooien die RHD enveloppen gewoon weg en zetten het vuil (inclusief de post voor het langverwachte KCA-wijknummer) rond feestdagen gewoon op de verkeerde dag aan de weg, zeg het nou maar gewoon!
 • yak zei: Ja, brown-out is fijn he? Alleen als dat de min of meer directe aanleiding is voor je PC om het definitief te begeven is dat minder.
 • LS zei: Eerlijk, wij aan de bevoorrechte kant van de stad hadden al zó lang een KCA-nummer, dat wij het al bijna even lang kwijt zijn. Gelukkig kregen wij de ophaaldata van een nog bevoorrechtere wijk in de bus. Nu doen hier alle wekkers het nog en kunnen we ze indien gewenst (vaak) niet eens aan de straat zetten. Het brown (groen, grijs?) kan niet out hier, met andere woorden, als u begrijpt wat ik bedoel.
 • evt. zei: Yak, de suggestie alleen al! Ik hang de RHD-kaarten altijd aan het desbetreffende haakje in de meterkast. Voor alle zekerheid nog een keer gekeken. Hangt alleen de afvalbrengkaart voor schooljaar 2005/2006. Maar wel wijknummer 8. Zie later dat ik een verkeerde wijk opgestuurd heb gekregen. Volgens mij loopt iemand stiekem kaarten van de ene wijk bij de andere te bezorgen. (Soort actie? Dit is misschien ook de reden dat de nummers niet gewoon op internet staan. Bedankt Aargh voor het tel.nr. Ik bel morgen meteen) Ik zou nog maar eens goed kijken of jouw nummer wel klopt.
 • Edwinek zei: Nee hoor, gisteren lag het nummer in de brievenbus. Echt een giller, die KCA ophaaldienst in U. Naar wat ik ervan begrijp komen ze twee keer per jaar langs en rijden dan stapvoets door je wijk, ergens tussen 17:30 en 20:30, behangen met zwaailichten en galmende sirenes. Alsof je daarvoor thuisblijft. Als ik dingen aan die kar zou willen meegeven dan had ik nu vele kilo's oude, gistende batterijen en andere troep. Ik heb in de 13 jaar dat ik in U. woon die kar nog nooit gezien of gehoord. Dus gaan de batterijen als ik er aan denk naar de bak op het werk. En de rest meng ik stiekem in kleine doses door de boerenkool, dat merkt toch niemand...
 • Edwinek zei: @Evt: Hè? Komen ze bij jullie het afval brengen?
 • Marloes zei: ik wist mijn kca wijknummer lekker allang, ik heb gewoon gebeld. En toen ie langskwam gillen toen rende De Man de straat op met wat emmertjes restverf en een plastieken zakje lege batterijen en toen was-ie bijna te laat. Maar toch niet want de kar maakte een rondje en kwam anderhalf uur later weer langs. :) Maar van een brown-out heb ik dan weer niks gemerkt.
 • Marc zei: Ik kan dat hele KCA-wijknummer nergens op die kaart vinden. Zat die apart in de envelop? Heb ik al weggegooid. Drama! Hoe kan ik nou normaal verder leven zonder KCA-wijknummer?