KrakLog

Speling

Na mijn als wazig ervaren, opruiende stukje over mijn idolen van twintig jaar geleden, nu een stukje over de, het spijt mij, de nieuwerste spelling: hú! Na de herziening van ’95 waren er best een paar dingen te corrigeren die niet handig waren en dus maar beter anders konden. Daar had voor mij niet eens een hele nieuwe spelling voor hoeven komen, dat had ook gewoon een inlegvelletje mogen worden, zo van:”Oh, by the way, het wordt baardeNbloem (typefout te leuk om weg te halen)”.
Waar ik woedend om word is het ge**kel met aaneen, los en met streepjes schrijven. Het vastleggen van iets dat zo fundamenteel is vastleggen kan prima, maar dan ook noooooooit meer veranderen. Heb nu-be slo ten hethelem aal lo-stel ate-n, het volgens eigen inzicht te doen en me al helemaal niet te verdieppen in hoe men nu vindtdt hoe het strax moet. Als bijkomend voowrdeel heb ik nu voor altied een exkuwsch voorm-ijn taalonvolkowmnenenden.
Wat trouwens ook een leuke is: doordat de spelling nu geen ‘voorkeursspelling’ meer is maar verplicht en hij nu gewijzigd wordt, is daarmee de vorige spelling fout en nu staan we die broddelaars toe om het nog een keer-tje te fout doen (gaan).

Goed op naar iets leuks, mijn brillen:

Bril 1 en


bril twee. U ziet dat ik bij bril 2 meer last heb van tegenlicht en ik dus meer met mijn ogen kijp.

Nou, verder heb ik al veel te lang niet meer tegen u aan gedicht, dus doen we dat ook nog maar even.

Drinkgelach

Met een beaujolais primeur
zaten ze in chique pakken
“Nou, amice, we gaen d’r veur”
nieuwe wijn in ouwe zakken.

  • aargh zei: Ik doe al jaren waar ik zin in heb, schrijf ook lekker nog steeds "mooie brillefoto's!" en vind dat ook echt het beste. En wat een jolige amices, die hebben vast al een apéritiefje achter de kiezen.
  • cockie zei: Leuke brillen! Ze zijn bijna hetzelfde, maar de onderste is een klein beetje leuker omdat je met je ogen knijpt en dat lijkt op lachen ;-)
  • Ingrid zei: Bril 2 is de beste - maar dat komt waarschijnlijk door de betere kwaliteit van foto 2. En of dat nou een argument is om juist dat montuur te kiezen betwijfel ik. :-)
  • Irene zei: Goh, ben je dat nou? Verrassing! Btw: http://www.vanoostendorp.nl/linguist/spelling2005.html: negeer het groene boekje En een toepasselijk getiteld gedigt, ook noch.
  • Anne zei: In bril 2 komt de kleur van je ogen beter uit. Enneh...zijn dat sproetjes? (plaats wat foto's met ogen en alle woorden worden over het hoofd gezien)
  • ton zei: Maar bril 1 geeft ook meer bovenkijkruimte.
  • evt. zei: één voor spelling: Het gevolch van dit drinkgelach is een vette greins!
  • Pascal zei: Heb je die eerste foto met je oude bril genomen?
  • Edwinek zei: Elegant. En bij nummer 1 zie je niet eens dat het een zonnebril is! Goed hoor.