KrakLog

Gezellig

Stel, u groept met z’n vieren, elk met zijn of haar eigen kwaliteiten, maar wel verschillend. Stel dat de toetman, de het-gezicht-van-man gaat dood (in geval van, bijvoorbeeld overlijden)? Is u dan nog groep? Tuurlijk, alleen een toetloze groep. Stel u vindt een nieuwe toet, die het niet eens slecht doet, kunt u dan over op deze toet? Tuurlijk en als ‘de mensen’ het accepteren bent u weer een toethebbende groep, joepie!
Maar helaas, de toet had al een eigen carriëre en de onderhandelingen lopen stuk, u blijft toetloos achter. Opeens besluit om redenen van bereikte leeftijd een achterbanklid in de basis (nr. 4 uit de oude club) de toetloze groep in de wilgen te hangen. Bent u nu nog een groep? Nee, u bent definitief een duo geworden en als u toet en basis kwijt bent, zweeft u ergens toetloos voort, groep dus geen.
Nu ja zeg, maar nu komt u een nieuwe toet tegen, het klikt maar klinkt en toet heel anders. (Eigenlijk is het helemaal geen toet maar dat kan aan mij liggen natuurlijk, houdt u mij te goeder trouw, dit is een lastige queastie). Nu nog een basis op inhuurbasis en u bent weer een groep, da’s duidelijk, maar mag u zich het zelfde noemen als u het zelfde maar anders doet? De belangrijkste vraag die echter prangt: bent u nog gezellig als half leeg luciferdoosje, om met Kees van Kooten te spreken?

 • Edwinek zei: Eh, half-anders met geleend repertoire? Semi-coverbandje? Na omtoeting en basistransplantatie zeker niet meer oorspronkelijk.
 • cockie zei: Samen een leuke frisse nieuwe naam bedenken? Wij denken graag mee zoals je weet.
 • yak zei: Was zelf ergens van mening dat dit geen naam meer mocht hebben...
 • Irene zei: Moet dat echt per se benaamd en in vakjes? Kun je niet gewoon erop los toeten?
 • aargh zei: Eh, ingewikkeld verhaal, vooral als je niet weet over wie het gaat. Ik probeer het voor mij te zien. Zuurkoolstamppot gaan maken, maar de zuurkool is op dus je neemt worteltjes, en omdat je geen worst lust doe je er blokjes kaas door. En het dan zuurkoolstamppot blijven noemen. Zoiets?
 • LS zei: Behalve een toet en een voet heeft een groep ook een hart, toch? Dat moet je gewoon volgen. Klopt het of klopt het niet, dat is de kwestie. En als het lekker doortikt, mag het van mij een naam hebben die klinkt als de oude, maar dan nét ff anders.
 • MirjaM zei: ik denk dat aargh een duidelijk antwoord heeft gegeven: met een andere toet is het anders toeten. helemaal als de blazers ook gedeeltelijk vervangen zijn!
 • evt. zei: Het lijkt me veel gezelliger om samen nieuwe klanken te verzinnen (en ook een nieuwe naam, maar dat doet er dan eigenlijk niet toe). Deze oude noten klinken nu een beetje vals.
 • R van InR zei: Volgens mij is het eigenlijke probleem niet dat u geen groep meer bent, maar dat u in de wilgen hangt. Maar och, alles went, zelfs . . . .
 • yak zei: En daar maar beter kan blijven hangen ook, genietend van het uitzicht op het verleden...
 • cockie zei: Houden we het wel even gezellig jongens?