KrakLog

Senseoding

Ik wil een Senseoding!

Bij mirjaM zag ik het voor het eerst1, het woord Senseoding en oh, wat ben ik gegrepen door de schoonheid ervan. Niet van de Senseo, want laten we wel wezen, behalve dat het zo’n beetje het enige apparaat is dat in de afgelopen tien of meer jaar een begrip geworden is, heb ik er geen en maak ik liever koffie in een doordrukding.
Maar Senseoding is een mooi woord, ook omdat je het bedoelde ding niet beter kunt benoemen. En nu is het zover, ik wil geen Senseo, maar wél een Senseoding, voor op de boekenkast, om te kunnen zeggen:”Kijk, dat is mijn Senseoding”, of een kaartje erbij.
Nu nog zorgen dat iedereen het zelfde bedoelt met Senseoding, want dat verschilt nogal.

1 in haar overigens erg leuke serie cirkels

  • Irene zei: Maar. Dat is toch het Senseomandje?
  • aargh zei: En dan te bedenken dat elke senseo twee dingen heeft, een voor de grote en een voor de kleine trek. Doordrukpotjesding is ook mooi rond trouwens.
  • yak zei: Het woord Senseomandje is een neo-google-isme. Dat de senseo twee senseodingen heeft maakt het feest alleen maar groter, maar het wordt nog pijnlijker dat ik er geen heb, want iedereen heeft er twee. Daar staat tegenover dat ik weer twee doordrukpotjesdingen heb en twee pruttelpotjes. Daar heb ik lang niet aan gedacht, aan mijn pruttelpotjes. Ik ga vandaag weer aan de pruttelpot. Morgen verslag!
  • LS zei: Mag het ook een werkwoord wezen? WhiIst senseoding the premises, ... (ik weet zo gauw niet wat er dan gebeurt, want ik doe niet aan senseoding(en).
  • MirjaM zei: http://www.geschenkenwinkel.nl/details.asp?RecordPos=2&Cat=4&pg=1&pgsz=5&sort=1&sortdir=1&artikelid=115&rnd=10%2F12%2F200515548PM Voor E6,50 heb je er 1tje in je bezit! Hoera! Je kunt er zelfs 3 kopen, om de rest jaloers te maken...
  • yak zei: Dat is nou jammer. Want als ik het kan, kan iedereen het. Nouja. Ik zet 'm gewoon op mijn verlanglijstje, kan het altijd nog een verassing worden. As I stood, senseoding my past, presents and futon.
  • ton zei: Ik denk dat je in de war bent. In het engels is het een "senseothing", in het nederlands gewoon een "senseopadophetjuistepadvoorhet juiste gathoudtgevalletje". Met "dt" dus, want het is derde persoon enkevoud: het gevalletje houdt het senseopadje op het juiste pad voor het juiste gat.
  • MirjaM zei: een heel mooi verhaal ton, maar dat is IN IEDER GEVAL NIET met dt. nog los van het feit dat het hier weg degelijk om een origineel senseoding gaat...
  • ton zei: @ MirjaM: "dat" is wel degelijk met "dt", er staat alleen een "a" tussen.
  • MirjaM zei: grmbl. je hebt nog gelijk ook...