KrakLog

Motoriek

Ik ben motorisch niet geweldig. Niet dat ik een kruk ben ofzo, maar zeker bij herhaalde bewegingen, denk aan typen of het bespelen van een muziekinstrument, zeggen mijn hersenen:”Ja, nou heb ik het wel gezien, gaan we nu iets anders doen?”, en strooien er een setje foute letters of noten door.
Daar kun je heel oud mee worden en als het moet nog snel ook, maar dat is een beetje naast het punt, want ik zou u een stukje andermans motoriek willen laten zien:

Dit dus namelijk

Let bij het kijken eens op hoe ‘het kind’ de hond aait. Grappig he? Kinderen kunnen namelijk niet aaien, dat leren ze later pas. Blijkbaar is aaien lastiger dan je zou denken, want ze kunnen al snel andere, ongenschijnlijk ingewikkelder dingen zoals billen afvegen en koekjes jatten. Waarschijnlijk is het lastig om met je tastzin de contour van iets te volgen. Daarom is het zo belangrijk om poesen te hebben, die zijn erg kritisch als het gaat om aaien. Zo leren kinderen intimiteit, wat weer een mooie brug is naar het dichtsel van de dag:

Beginnende romantiek

De uren breng ik prettig
samen met haar door
waar bij ik met haar babbel
en ondertussen sabbel
ik zachtjes op haar middennoor

En als u dit slecht vond, moet u voor de grap eens kijken wat de NS zoal fröbelt:

Het rijmt dus het dicht
Ik kende het grapje wel dat eindigt met:”Het rijmt niet maar het dicht wel”, dit is geloof ik het omgekeerde. Hú!

  • evt. zei: Ah, de motoriek van de NS staat nog in de kinderschoenen denk ik.
  • aargh zei: Ik heb wel de bundel 'het rijmt dat scheelt', maar dat gaat in dit geval niet op. Fijn, dat middenoor.
  • MirjaM zei: bah, het MIDDENOOR, dat is toch al voorbij het slakkenhuis? wat je maar romantiek noemt...
  • LS zei: metrisch zou je bijna zeggen dat die extra -n- erin MOET, om het netjes af te ronden: taadedaadediedie-daa! zingen wij in koor (Dit is avro's wie-kent-kwis)--- Pof, zegt de drum dan, of ploink de bas, voor als u dat leuker vindt. Voor de oplettertjes: 'ik' valt bijna weg in 'xagjes'. Maar qua betekenis dreigt verwarring: waar bevindt zich dit oor ten opzichte van, bijvoorbeeld, het linker???
  • yak zei: Lieve Noor; hoe staan we ervoor? Maar op haar midden sabbelen, dat maakt mijn log 18+ en dat was niet de bedoeling. Gelukkig is de gemiddelde bezoeker van Kraklog voldoende medisch onderlegd om de lokatie van het middenoor te vinden, zowel het linker- als het rechter middenoor.
  • aargh zei: Zou je ook iemand middendoor kunnen sabbelen? Misschien niet romantisch maar wel opwindend.