KrakLog

yak moet een nieuwe bril, en snel!

Ik heb geprobeerd het fotografisch vast te leggen, maar dat lukt helaas niet, vette pech voor u, maar vette pech voor mij dat ik als ik mijn bril opzet minder kan zien dan zonder. Hij doet een beetje denken aan die gootsteen uit die oude jifreclame waar een juffrouw op een kunstschaats pirouetjes draait om het effect te laten zien van een gewoon schuurmiddel. In ieder geval is het bijna matglas en moet ik snel een nieuwe bril.
Nu doe ik al zo’n zeven jaar met deze bril dus dat is niet heel raar, maar het probleem zit hem in het montuur. Mijn huidige montuur zou ik nooit uitgezocht hebben, maar toen ik hem opzette was het zo’n ‘ja’-belevenis.  Dat was ‘m, het moest dan maar. Het duurde meer dan een week voordat al mijn collegae opgemerkt hadden dat ik voor het eerst een bril had. Hij is bruin met paars, maar dat zie je niet, wonderlijk genoeg en de verf is er op sommige plaatsen vanaf gebladderd en ook dat zie je niet.
Prima bril dus en hij kostte nog geen boel ook! Wat wilt nog meer.
De snag is dat elke andere bril niet klopt, ik heb een tijdje (kort) gehad dat ik iets met status had, dus dure merken geprobeerd, maar het sloeg nergens op.
Het vreemde is dat zelfs monturen die op deze lijken niet werken, blijkbaar zit er iets in dit montuur dat er voor zorgt dat het wérkt.
Helaas is ook het montuur een beetje op aan het raken en nieuwe glazen in deze laten zetten is ook niet echt een oplossing. Moet dus nu met een duidelijk idee naar winkel gaan, want mijn hoofd gaat veranderen, ik krijg een andere bril. Een doelstelling dus over hoe mijn hoofd er uit moet gaan zien. Ik zou u inspraak geven, als u geweten zou hebben hoe mijn hoofd er uit ziet, maar meer dan mijn ongewapend oog heeft u niet gezien.
Vannacht bedacht ik de doelstelling: vriendelijk en ik hoop dat dat voldoende is als toetssteen voor mijn nieuwe toetje.
Oja, er was nog een montuur dat mij goed stond, het model Clous van Mechelen, hoewel het niet lukte om goede Jantje Vos foto’s te vinden hieronder toch een foto van Clous:


Nu moet het alleen weer acceptabel worden om daar mee rond te lopen…

  • Pascal zei: Geen bril? Heb je dat al eens geprobeerd?
  • yak zei: Zeker wel, zo'n jaar of 30 en nu als ik moe ben zet ik ook mijn bril af, alleen word ik daar moe van, is dus geen oplossing. Draag nu een echte originele KV bril...
  • Edwinek zei: Zou geen probleem moeten zijn. Ik had ook eens een montuur waar ik nogal aan gehecht was en daar zijn toen de nieuwe glazen gewoon in gepast. Ik moest een uurtje zonder bril vullen, waarin ik door Amsterdam heb rondgelopen, bij mijn zichtvermogen een curieuse ervaring. Dus gewoon nieuw laten beglazen.
  • yak zei: "Helaas is ook het montuur een beetje op aan het raken", wat betekent dat ik nog best voor een half jaar nieuwe glazen in mijn montuur kan laten zetten, maar lijkt me toch niet zo'n goed idee.
  • aargh zei: Dat zijn altijd moeilijke keuzes, ik ken dat van de schoenen. Je moet ahw een stukje van je lijf gaan vervangen. En dan hoeven schoenen er nog niet eens vriendelijk uit te zien. Succes.
  • Irene zei: Is hem dat? Nou ja, zolang je maar niet ook je handen zo laat zetten.