KrakLog

Dotcom-Sterben(of over hoe mijn liefde voor het Duits maar blijft groeien)

Mijn gastlogje is opgestuurd, weet niet of het ook al gepubliceerd is, dat kunt u als het goed is hier in de gaten houden. Dus gaat KrakLog, de dag nadat hij gesloten is, hup weer open, HOERA!
Ik kreeg het voorstel om zolang Boris aan het woord te laten, als gastlogger hier, maar als Boris bereid was ook maar één stukje te typen dan kreeg hij onmiddelijk zijn eigen log, nee Boris zit weer pot dicht, dus dat is ook weer geen stof voor een stukje. Weer een liedtekst plaatsen is ook geen idee, maar er is hoop want ik ben wederom gegrepen door het Duits en daar wil ik best over vertellen.
In Duitsland maken ze mooie woorden, dat is niet van vroeger, dat doen ze ook nu nog. Legendarisch zijn de lange woorden als Zollschuldentstehungstatbestand maar ik ben eigenlijk altijd meer uit het veld geslagen door de kleinoden die ze maken. Kleine stukjes idioom die zoveel inhoud hebben en ook nog eens lekker bekken, heerlijk.
Directe aanleiding voor dit stukje is de uitdrukking Dotcom-Sterben, wat je eenvoudig zou kunnen vertalen naar het Nederlands als dotcom-sterfte, alleen doen we dat niet. Het is Duits om het zo te doen en dat bevalt me eigenlijk wel. Misschien is het Duits ook wel zo leuk omdat je het van een afstandje kunt bekijken. Zullen we het daar maar op houden, dan hoef ik er verder ook niks mee…

  • aargh zei: Vergelijk hun uitverkozen mooiste woord (habseligkeiten) eens met wat Nederland koos (desalniettemin). Dat zegt toch alles!
  • Irene zei: Bij www.dotcomtod.com kun je je melden als je er eentje constateert. Meestal gaat het dan om Insolvenzanträge. Fijn. Dat gastlogje komt btw om 00.00 uur online.