KrakLog

Over konijnen, reiskonijnen en andere knaagdieren

Ooit had ik een rare baas. Dat wil zeggen, eigenlijk heb ik altijd als ik een baas had een rare baas, maar dit stukje gaat over die ene. Om het niet al te ingewikkeld te maken zou ik ook gewoon kunnen zeggen ‘ik heb iemand gekend die…’ maar het was mijn baas. Sorry, ik kan er niets aan doen, al had ik er in die tijd best wat aan willen doen, maar ja dat lag natuurlijk buiten mijn vermogen, anders had ik het wel gedaan. Toch heeft het voordelen dat hij mijn baas geweest is, want anders had ik dit stukje niet kunnen typen.
Een van de (overigens wonderlijke) kenmerken van deze baas was dat hij kon zeggen: “Zit je weer achter je konijn”, als hij computer bedoelde. De bereidheid om dit gebruik over te nemen was natuurlijk volmondig aanwezig, want mijn baas was raar en het overnemen van rariteiten van rare bazen is wat werknemers doen, soms is dat zelfs het enige dat ze nog doen, werknemers zijn vaak net zo raar als bazen.
Toch bleek er al snel een basis te zijn om de term konijn te bezigen, want in een boek van … over tekstverwerkers staat deze afbeelding:
{{Hier nog afbeelding plakken}}{{inmiddels in nieuw stukje hieronder geplaatst… (of hierboven als u in de maandarchieven aan het lezen bent…)}}
Ik weet alleen niet of de rare baas deze afbeelding kende, dat zou namelijk wel iets verklaren. Want rare bazen zijn vaak niet zo origineel.
Een tijdje geleden kocht een vriendin een notebook om mee te nemen op reis, een reiskonijn dus. En nu is er het woord reiskonijn, heb zelf net ook nieuw reiskonijn, zit ik nu mee op balkon te typen en dat is fijn. Lekker op ‘t balkon, met een glas port, nee met een fles port want ik ben me naar de lekkere fles toe aan het drinken. Er staat namelijk ene fles Dows late bottled ’99 te wachten en die is lekker, hoewel ik weettnatuurlijk niet, want de vorige was nog uit ’98 en die waz eehhl lekker. Maar werk me dus nu eerst door ‘n fles Quinta da Romaneira heen (roepie). Die iz ookwel slekker, maar niezolekker als d eDows, want die is heel lekker, maar tweeeflezzen port ovpen dakkannie neeeeeee, honeeeee, dat kan niet, want dan bne je een akkelolist en dat bwen ik niedz oh nee. Ik ben met grotte reglemaat nughter. Zweker wetzen, ohja. Ik weedded nie zeker, maar volgesmij ben ik zo zat als ‘n rat.1

1=En als dat geen prestatie is om toch de overige knaagdieren in te bouwen in een stukje dat nergens heen ging, niet gering!

  • cockie zei: 'Boek van puntje puntje', 'hier nog afbeelding plakken....' Wil je voortaan eerst je stukje netjes afmaken voor je het op een zupen zet...?
  • yak zei: Ik dacht dat ik er wel mee weg kon komen, maar blijkbaar niet... Het gaat om Het grote Tekst Verwerker Boek van Peter A. McWilliams (man is helaas overleden). Afbeelding komt in apart stukje, hieronder:
  • Liesan zei: Uhhm hoezo andere knaagdieren? Sinds wanneer zijn konijnen knaagdieren geworden?