KrakLog

Verzendhuis Necromann

U kent yak en voor die tijd jac, als een vriendelijk en vredelievend tiepje, dat wil zeggen, het is mijn bedoeling dat uit te stralen. Als dat niet klopt hoor ik dat ook weer erg graag, dat begrijpt u. Toch is het zo dat yak ook over grenzen getrokken kan worden waar hij beter niet kan komen. Vaak wordt dat veroorzaakt door dingen die in het gebied van de klant(on)vriendelijkheid liggen, liefst gecombineerd met enige stompzinnigheid. Zo ook afgelopen week.

Misschien is het hun wraak, dat zou natuurlijk kunnen, aan de andere kant is het niet uitgesloten dat ik iets aangevoeld heb. Zoals u weet is A. overleden en onlangs was, zoals u misschien niet weet, haar geboortedag en kreeg ik een vierkante rode envelop van Neckermann (die ik altijd grappend Necromann noemde): “Dit is de dag!”. Alsof ik daar aan herinnerd moest worden. Hoewel ik alle te beëindigen abonementen beëindigd had, heb ik de verzendhuizen maar even laten zitten, want daar zat ik niet zo mee. Het verjaarsactieverkoopding was alleen aanleiding om toch maar even de telefoon te pakken.

– Ach, gecondoleerd.
– Dank u.
– Wat is uw adres?
– Zwzwzwzwzwzwzw
– En wat was haar geboortedatum?
– Zwzwzwzwzwzw
– En het bankrekeningnummer?
– Bankrekening nummer? Eh, ja het begint met zwzwzw.
– Nee dat klopt niet.
– Eh, oh, dan heeft ze bij jullie waarschijnlijk een van haar andere rekeningen gebruikt. Ja die heb ik niet paraat.
– Maar die hebben we wel nodig.
– Is dat niet een beetje onzin?
– Nee, zonder dat kunnen we het niet blokkeren.
– Oh, nou ik had het eigenlijk op mijn naam over willen zetten.
– Daarvoor hebben we het rekening nummer nodig.
– Ik heb alleen nu niet zo’n zin op dat op te zoeken.
– Ja, er zijn nu eenmaal mensen met een raar gevoel voor humor en dit is de procedure.
– Eh, ik heb er niet zoveel belang bij, als jullie het open willen houden, mag dat hoor.

E.e.a. is hier en daar ingekort en het liep uiteindelijk wat hoger op, maar ik wil uw beeld van mij een beetje in tact houden. Het is wonderlijk dat je de meest officiële instanties via de telefoon kunt berichten, maar dat Necromann liever gidsen blijft sturen dan na te denken en af te wijken van procedures. Volgens mij is het helemaal niet leuk om voor Neckermann aan te telefoon te zitten.

  • cockie zei: Wat jammer dat het onderhoud telefonisch was. Anders had je die goser eens fijn aan z'n stropdas over de balie kunnen trekken.
  • yak zei: Dame, aan haar choker?
  • cockie zei: Ow. Ja! Daar zijn chokers voor.
  • Branwen zei: yvies Roggel is ook zo'n hardnekkige. Gelukkig zit bij hem gewoon zijn naam al tegen en hoef ik hem niet meer te schoppen ofzoiets.