KrakLog

Over valwinden, omatjes en nekspieren

Dit weer is fnuikend, al was het alleen al om dat woord weer eens te kunnen gebruiken. Het temperatuurverschil tussen overdag en znachts is zo groot dat je overdag niet in leven blijft als je het bovenlichtje op je werkkamer -niet- openzet met als gevolg dat in de loop van de avond, sluipende valwinden ontstaan die de nekspieren opzwiepen tot ongekende krampen en stijfheden.
Dus gaat het raampje dicht, om de volgende ochtend de verrassing te bieden dat je werkkamer in een bedompt vies hokje is veranderd omdat geen ventilatie.
Om dat laatste te voorkomen ga ik er straks echt aan denken dat ik het bovenlichtje weer, tegen de fnuiking, moet openen.
Maar om eens een hele oude reclame te citeren: “Dat lukt mama nooit!”, het vertrouwen daarin is minimaal.
Aan het reclamecitaat is een prijsvraag verbonden, onder de inzenders van de juiste reclame wordt een door Boris kapotgespeelde speelgoedmuis verloot.

 • Irene zei: Ow, een cult-item. Die wil ik winnen. Is hij hobbelig? En aargh, die alles weet, is met vakantie, dus ik maak kans. Eh. Alleen heb ik geen idee. Miljaar. Een gok: friet bakken voor 20 kleuters zonder vette handen te krijgen. Nee fout. Hè.
 • cockie zei: Volgens mij zit jij (en de muis) al een eind in de goeie richting Irene...
 • yak zei: Aiai, moet ik nu gaan helpen? Nou beetje dan. Vader komt met aantal kinderen thuis uit bar winterweer, doet verzoek aan moeder via thuisgebleven dochter. En dat is wat mama nooit gaat lukken (denken we dan, maar dan komt het geweldige product te pas).
 • Branwen zei: Boerenkool met worst? (he, jakkiebah)
 • cockie zei: Ow Ja! Die gevriesdroogde rommel! Wonderstamppot. "Dat MAG van mij wonderstamppot heten...!" :-)
 • yak zei: Ja? MAG ie? Maar dat was niet het product. Uit die reclame komt de uitspraak: "Noumoe? 't is droog!"
 • Irene zei: Dat is echt een hele oude. Daar willen wij dan wel seniorenbonus voor. Intussen weet ik het mooi nog steeds niet. Of het moesten instantpannenkoeken zijn. Nee, wacht. Saroma!
 • yak zei: Toegegeven, ik ben ziek, maar het verzoek was: "Mam, ze willen echte snert", "dat lukt mamma nooit!", maar dan komt UNOX op de proppen. Geen winnaar dus, maar de prijs gaat wel naar inzender die (voor zover ik dat kan beoordelen) 'm 't graagste wilde hebben...
 • Branwen zei: Wel leuk om te zien dat ik voor deze reclame niet oud genoeg ben. :-)
 • aargh zei: @Irene: Ojee, nu al de naam van betweter, dat is niet best. Maar deze erwtensoepmama is mij volkomen onbekend. En dat is nou juist weer erg fout, want reclame is cult, hoor je te kennen. Gelukkig was ik niet de enige. @yak Maar wie krijgt nou de muis? (Vind je dat eigenlijk wel kunnen, een speelgoedmuis voor een scheepskat?)
 • yak zei: Te oordelen aan hoe blij hij er mee is wel ;-) Muis is verstuurd, gene die hem ontvangt mocht hem hebben...