KrakLog

Ironie (1)

Bij het plaatje van gisteren hoorde eigenlijk een verhaaltje, maar dat had u al begrepen. Artikeltje stond klaar (dwz het plaatje en de titel) maar ik dacht dat er eerst nog een ander stukje (dat wel af was, als u me nog kunt volgen) zou komen, maar dat stukje kwam juist later. Nu, dan zal ik nu de tekst schrijven bij het plaatje van gisteren en daarmee luid ik de Ironie reeks in. Daar gaatie.

In de context van dood en leven, zijn andere zaken nog wel eens ironisch. Ik heb een klein compendium gemaakt van ironische zaken uit de afgelopen maanden. Vandaag (nee gisteren) de eerste foto. Die is uit het ziekenhuis. We kregen daar prima te eten, ook de manteltypes dus. Maar op een dag hadden we twee bakjes vla. Ik had die dag over behandelen/niet behandelen, pillen, injecties, onderzoeken en infusen moeten beslissen, dat lukte aardig, maar dan ineens krijg je de keuze tussen vla en lekkere vla. Iemand heeft dus op een bakje vla het etiket ‘lekkere vla’ geplakt. Blijkbaar gaat de fabrikant er van uit dat er ook niet lekkere vla is, waarmee geconstrasteerd kan worden door op de eigen vla ‘lekkere vla’ te zetten.
Schaterlachend hebben we hele discussies gehad over het hoe en wat van lekkere vla en welke keuze een keuzemoe iemand dan moet nemen. Uiteindelijk heeft de lekkere vla drie dagen gestaan en is ritueel weggegooid….

Ga nu aan de port met sigaren, zonder sigaren.

  • aargh zei: Witte of rode port?
  • yak zei: Dat is rode port en erg lekkere ook, met als nadeel dat het echt een doordrinkertje is. Kan mij echter goed beheersen.
  • Irene zei: Zonder Hofnar of zonder Willem II, dan dus?
  • yak zei: Tsja, en dan is de vraag: welke sigaren ik niet rook. Ik denk dat ik dan toch moet zeggen dat het de Heren van Ruysdael (sp?) worden. Iets diks, korts. Want dat is het mildst. Hoe dekker het blad, hoe scherper de sigaar.