KrakLog

Citaten

Ik lees nog wel eens een boek. U weet wel, zo’n kwak gekauwde pulp die tot velletjes is verwerkt, met inkt besmeerd op een artistieke manier. En vaak, als ik blij ben met een boek, denk ik: “Oh, die moet ik onthouden, da’s een mooi citaat”, maar dan heb ik natuurlijk geen potlood om het aan te strepen, laat staan een pen en onthouden is natuurlijk helemaal niet aan de orde, dus floept het weg, einfach so!
Het probleem is ook vaak dat het tussenwerpselen zijn, die helemaal niet direct met het verhaal te maken hebben, dus terugzoeken betekent het boek opnieuw lezen. Ik heb net Good Omens1 uit, voor de x-de keer en weer heb ik niet gestreept en weer ben ik alle citaten vergeten, maar ik heb een oplossing. Als u het boek nou ook leest, dan heeft u alle citaten in een keer! Dé oplossing!
1 Niet zonder enige frustratie is het me niet gelukt om naar bol.com te linken voor dit boek. Ik heb meer met bol dan met amazon. Vandaar.

 • Edwinek zei: Als het goed is linkt http://tinyurl.com/dt8b5 naar Bol. Zelf prefereer ik Proxis, die een vrij waardeloze site heeft, maar tenminste geen irritante reclame maakt. En meestal goedkoper is. En boven de [vrij laag bedrag dat ik even vergeten ben] euro gratis verzendt. En Belgisch is. En verder ben ik ook alle citaten vergeten, maar ze waren wel mooi.
 • Edwinek zei: Ik zie trouwens dat Proxis in dit geval niet goedkoper is... Maar in ieder geval Belgisch!
 • henriette zei: Ik heb meer met de bibliotheek.
 • Irene zei: Welk citaat wil je hebben, ik ben net weer eens op driekwart. Leve proxis! Dat is 25 euro, Edwinek, en je kunt je bestellingen opsparen tot je aan dat bedrag zit. Daarna sturen ze drie, vier keer iemand langs met één boek, of de postbode met drie, en het kost allemaal niks. Waar doen ze het van. Bol heeft belachelijk hoge verzendkosten, amazon idem dito, behalve dan weer amazon.de, die doen het gratis. Reur maar weur. En er zijn nu eenmaal boeken die je nooit meer terug wilt brengen naar de bibliotheek. Good Omens staat op het lijstje van "boeken die je bij je wilt hebben om wat zinnigs te doen te hebben tijdens Armageddon".
 • yak zei: Had ik al eerder iets van Good Omens laten vallen in de afgelopen tijd of is dit weer eng toeval? Probleem met citaten is dat ik echt niet meer weet waar ze over gingen. Gewoon nog een keer lezen en dat is geen straf, want GO staat zeer hoog in top veel van herleesbare boeken ;-) Het voordeel van de bibliotheek is wel dat je boekenkasten niet steeds verder uit komen te puilen. Ach, heb besloten dat ik toch maar de hoek om ga met boekenkast ;-)
 • aargh zei: Ik heb nog steeds nooit niks van Pratchett gelezen, daarmee kom ik geloof ik een beetje buiten de maatschappij te staan. Maar ja, die citaten, daar zie ik wel tegenop. En HP ligt er ook nog, en Geert Mak, en nog zo wat. Dat wordt niks, deze vakantie.
 • Marloes zei: gewoon een ezelsoortje maken. niet meer bij waar je bent, maar telkens als je een mooi citaat tegenkomt. da's leuk voor later. vooral dat effect dat je het citaat na al die tijd eigenlijk niks meer waard vindt als je het weer terugziet. :)
 • Irene zei: Haha, Marloes heeft wel gelijk. Dat kan heel verrassend werken later. Yak had GO in een mail laten vallen, toen dacht ik kom laat ik ook weer eens, dus niet eng. Trouwens, wat is er eng aan telepathie hè? Hè?
 • yak zei: Wat is er eng aan eng?
 • Edwinek zei: Oh, Marloes... Ezelsoren in je mooie boeken maken... Snik... En Aargh: Als je ooit in je leven één Pratchett leest, laat het dan Good Omens zijn.
 • aargh zei: Ik ben natuurlijk ook nog jarig binnenkort. Er staat nog niks op mijn lijstje, en dat is niet handig. En het wordt weer herfst binnen enige tijd.
 • Marloes zei: Daar heb ik me overheen gezet. Boeken mogen leven, hoeven van mij niet steriel en ongeschonden te blijven alsof ze nooit zijn ingezien. Met uitzondering van de uitzonderingen (erg mooie, dure exemplaren), vind ik dat gewoon nonsens.
 • yak zei: Pockets moeten lelijk worden, liefst met een bad-dip-rand onderin. Een stukgelezen boek is een goed boek. Dat is een van de redenen van mijn afkeer van gebonden edities ;-)
 • Irene zei: Meerdere van mijn Pratchetts zijn bobbelig door in bad vallen. Ik ben dus ook een aanhanger van deze leer.
 • Branwen zei: Prachtig goed boek! Ik raad het ook iedereen aan.
 • Red Deviltje zei: Bij de Action zijn van die kleine felgekleurde memoblaadjes/bladwijzertjes. Kun je er zo tussen plakken. Is dat geen idee? Heb net de posterijen uit, geweldig boek!