KrakLog

Scheren (5)

Prep

Het voorlopig laatste scheergeheim is Prep. Bij een bedrijfsuitje was een barbier aanwezig die met klapmes en zeep uit een kommetje de bezoekers een baard korter maakte. Van hem heb ik de tip van de Prep. Voor het inzepen in smeren met Prep en het scheren gaat ‘tig keer beter en misschien nog wel veel belangrijker, zonder irritatie.
Waarschijnlijk is het een knetteroud product en zelfs ik heb al een verpakkingsverandering meegemaakt. Ik ben er bij gebaat dat iedereen het gaat gebruiken want ik ben bang dat het anders uit de handel gaat.
Je kunt het ook voor andere dingen (als je de beschrijving moet geloven, voor alles) gebruikern, dus koop het met overtuiging en zorg dat het blijft bestaan ;o)

 • Kill Oui zei: Ik gebruik al jaren Prep. Een jaar of drie geleden is de tube veranderd in plastic, voordien was het eggg jaren vijftig. Maar dat verhoogde de sfeer. Vervelender is, dat het steeds moeilijker verkrijgbaar is. Een jaar of wat geleden belde ik het telefoonnummer dat op de oude verpakking stond, dat was van een particulier die de hele boel verkocht had. De huidige firma, De Bever, reageert niet op emails over verkrijgbaarheid, helaas. Waar kopen jullie Prep? Of moeten we een 'inkoopcombinatie' vormen?
 • Kill Oui zei: Ik gebruik al jaren Prep. Een jaar of drie geleden is de tube veranderd in plastic, voordien was het eggg jaren vijftig. Maar dat verhoogde de sfeer. Vervelender is, dat het steeds moeilijker verkrijgbaar is. Een jaar of wat geleden belde ik het telefoonnummer dat op de oude verpakking stond, dat was van een particulier die de hele boel verkocht had. De huidige firma, De Bever, reageert niet op emails over verkrijgbaarheid, helaas. Waar kopen jullie Prep? Of moeten we een 'inkoopcombinatie' vormen?
 • Kill Oui zei: OK, ik oordeelde wat vroeg. De dame of heer die de email beantwoordt bij 'De Bever' heeft een TIA gehad. Ik werd door een collega netjes te woord gestaan en ik word ook teruggebeld. Meer info: http://www.debever.nl/
 • jac zei: Eh, ik koop hem gewoon bij mijn drogist, die heeft ze gewoon in rijtjes liggen in de winkel. Je hebt wel gelijk, de oude verpakking was veeel, veel mooier. Deze is een beetje eng, er is zelfs nog een engere tussenin geweest. Naast dat hij eng is krijg je er overigens ook moeilijk het laaste restje uit.
 • Kill Oui zei: Hier is Prep door de DA drogist uit de collectie gehaald. En ze waren de enige die het hadden. Gelukkig bleek de service van de Bever wel erg goed: ze stuurden me 5 tubes op, tegen betaling natuurlijk. Kan ik ff toe ...
 • jac zei: Fwiew, wat zou het leven zonder zijn.
 • Bart zei: Maar waar kan ik die Prep nu kopen, graag reactie via mail
 • Bart zei: Maar waar kan ik die Prep nu kopen, graag reactie via mail
 • Paul Kox zei:
 • Paul Kox zei: Hallo ik hoop dat ik op tijd ben voor de prepgebruikers.Wij Gebruiken PREP al zeker 100 jaar als voorbehandeling tijdens het klassiek scheren met het mes.Nou het klopt er zijn weinig producten die de ouderwetse PREP evenaren.Bi ons wordt het ook in de barbershop verkocht of via de bovenstaande webwinkel.Wij zullen er voor zorgen dat Prep in de handel blijft. Vriendelijke Groeten, Paul kox
 • Paul Kox zei: www.barbershopclassics.nl voor prep.
 • Jourdan zei: Goedendag, Ik ben opzoek naar een cursus danwel iemand die de kunst van het klassiek scheren beheerst. Er is een cursus van 4 avonden in belgie, echter ik woon in Amsterdam dus niet echt werkbaar. Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen. Indien mogelijk gaarne reaktie via email Met vriendelijke groet Jourdan
 • bas Roijakkers zei: Jourdan, kijk eens op http://www.koordenwinkel.com/ !
 • yak zei: Daar ben ik toevallig vorige week geweest ;-)
 • Stientje zei: Prep is hier te krijgen.. www.hollandpharma.nl
 • drh zei: Ik gebruik prep overal voor, het is een wondermiddel, wondjes, jeuk, schrammen overal goed voor, zelfs barstje in je handen met twee dagen weg. En een must voor wandelaars die de vierdaagse lopen, met prep hun voeten behandelen krijgen veel minder blaren dan zonder prep. Helaas nu moeilijk verkrijgbaar. Vroeger overal te koop. Toevallig op internet nog een adres gevonden en gelijk twee tubes besteld bij www.vitaminstore.nl Het zou heel erg zijn dat prep uit de handel wordt genomen. ik gebruik het al meer als 30 jaar, en er is geen alternatief. "Prep is toppie"
 • Rob zei: Jourdan vroeg of er iemand was die wist waar en of er in Nederland een cursus klassiek scheren geveven wordt. Via Koordenwinkel kom ik alleen maar in België terecht. Wie weet het en kan mij en Jourdan helpen aan een cursus.
 • yak o.z.l.r.k. zei: Informeer eens bij de eigenaar van barbershop classics (zie boven)
 • Marjan zei: Prep werd door mijn vader gebruikt in de kapperszaak. Ik heb als relikwie een pot van300 gr? met een rood etiket "good morning!"pijnloos scheren. Tonic action Prep". Bij ons is de slogan wanneer er een mankementje is: "even Prep opdoen". De hond van mijn dochter wordt er nu mee behandeld voor jeukende oren. Kortom een geweldig middel.
 • Jan zei: Prep in glazen potjes is in Italië bij drogisten/apothekers en in vele warenhuizen vrij algemeen te koop.
 • Stefan zei: Klopt, ik heb ook zo'n potje van avakantie in Italië meegebracht. Wat een verademing. Ik gebruikte vroeger Prep, maar de plaatstelijke DA had het ook bij ons uit het assortiment gehaald. Nu is het scheren weer een aangename bezigheid geworden (alhoewel mijn mesje vanochtend te bot was....auw...)!
 • jolanda zei: Ik koop prep altijd in Italie ook veel voordeliger een pot van 100ml 4.50 zelf gebruikte ik het voor groeipijn mijn moeder deed het op mijn knieen en weg was de pijn ,nu doe ik dat ook bij mijn eigen kinderen en ook daar helpt het bij.verder lan je het overal voor gebruiken ook erg goed tegen verbranden.
 • Corine zei: Bij ons in huis is de Prep creme ook onmisbaar, ik kocht het altijd bij de Apotheek maar die levert het nu niet meer. Ik ben de website van Bever ook tegengekomen en ga het daar proberen. Het is overal nuttig voor, we gebruiken het bij de 4-daagse op de voeten en tegen schuurplekken. En ook voor na het scheren is het een prima product. Bij zonnebrand helpt het ook lekker verkoelend. De oude tube was veel beter, de creme blijft lang goed en wordt niet waterig zoals in de nieuwe plastic tube wel het geval is. Ik ga nu de pot creme proberen. Hopelijk blijft het verkrijgbaar in Nederland, want wij kunnen niet zonder.
 • Cees zei: Dit is al een hele oude site zie ik maar PREP koop je tegenwoordig ook bij bol.com