Dat is geen katten…
Ik was onlangs bij aargh en zag daar de kattenvoederautomaat van Jopie.1 De belangrijkste reden voor deze voederautomaat is om een einde te maken aan het gezeur om eten. Jopie wacht nu geduldig bij het magische apparaat dat ieder moment nu z’n lading brokjes kan serveren.
Sieb daarentegen heeft geen voederautomaat. Sieb wil afhankelijk van de hoeveelheid vermaak die hij buiten of binnen weet te vinden, een half uur, een uur, of twee uur van te voren al gaan zeuren. Hij mauwt daarbij niet, maar komt je indringend aan zijn bestaan herinneren en wat er voor nodig is om dat bestaan voort te laten duren, dwz foerage.
In toenemende mate van geweld kan dat uitmonden in dat hij je (als je zit te werken aan je bureau) in je elleboog bijt. Niet hard bedoeld, maar gezien het feit dat hij moet springen om bij genoemde elleboog te komen: onbenullig pijnlijk. Ik zie dus wel iets in een voederautomaat. Voor ‘s middags dan, want de ochtendmaaltijd wordt blijmoedig door U geserveerd, die zich die vreugde niet af laat nemen. En de nachtknabbels zijn nodig om hem eenvoudiger op te sluiten (in de woonkamer) voor de nacht. Mijn ellebogen verlangen dus naar een voederautomaat voor de middagmaaltijd.
Een duik dus in de wereld van de kattenvoederautomaat. Dat blijkt niet eenvoudig. Veel voederautomaten hebben een minimale dosering van 40gram of meer. Dat is twee keer de dosis die Sieb mag i.v.m. blaasdieet. Dus die vallen af. Nu zag ik een aannemelijke en die kon vanaf 10gram, top dus. Maar daar werd weer gesproken van drie maaltijden per dag, terwijl wij er maar eentje willen. Dus ik zoek naar een handleiding…
Ik ben blij dat ik geen geschreven handleiding gevonden heb, want die zal vreselijk zijn geweest, ik vond een youtube filmpje. Natuurlijk moet de tijd ingevoerd worden. Dat zag er al weer erg moedeloosmakend uit. Dan het invoeren van de voedertijden en doseringen. Ik geloof dat ze het zelf ook te ingewikkeld vonden, want er werd lustig op los geedit. Later zag ik in een recentie dat hij z’n programmering verliest als je de batterijen vervangt en dat hij niet op het lichtnet kan.
Ik heb er dus een nieuw projectje bij: een betere kattenvoedermachine. Kan U ondertussen nadenken over of ze dat eigenlijk wel wil.
Verslag volgt…
Notes:
- dat wil zeggen, de automaat die Jopie voedert
- Edwinek zei: Oh, onze kattenvoerder kan van 1 tot 3 keer voederen per dag, op vastgestelde tijden. Is ook nog eens inbraakveilig. Topvoerder.
- yak zei: En het programmeren ervan? IP enabled?