KrakLog

Brokverwarring

Sieb’s wereld is er eentje die vooral om eten draait. De dierenarts noemt dat ‘voedselgemotiveerd’ en omdat we zoveel van Sieb houden, nemen we die term over, waar mogelijk de voedselinname beperkend in de hoop geen groter kattenluikje te hoeven installeren.

Sieb’s voeder (dat wil zeggen, het voedsel dat hij bij ons krijgt, wat hij elders snaait gaan wij niet over) bestaant uit brokken, hij krijgt geen natvoer1 want, omdat. Dus als hij brokken hoort, dan is hij er als de, eh Sieb bij.

Sieb’s brokken komen in een zak en die wordt, als het weer zover is, geleegd in zijn brokkenbus. Die vullen we met opzet als hij moet eten, want anders is het huis te klein. Dus bus bijvullen, Sieb eten geven en naar beneden om de zak degelijk weg te gooien, want anders gaat hij daar mee aan de haal. Loop je dan de trap af, komt hij achter je aan en laat zijn bakje met brokken achter om de zak te volgen, want daar zat het allemaal in, misschien nog wel meer?

Sieb’s behoefte doet hij op de kattenbak, hij is nogal zindelijk. Heel erg zelfs, hij doet het niet buiten. En hij doet het het liefst waar je bij bent. Wij zeggen altijd: Sieb is een sociaal plasser.

Sieb’s kattenbakvulling is in (hout-)brokkenvorm…

Notes:

  1. Het woord alleen al
  • Irene zei: Herkenning, van het begin tot het eind. Sieb is niet alleen. w.g. Het Ventje