KrakLog

Amerikano

Nog los van het type bonen kun je koffie zo anders laten smaken door de zetwijze dat je je wel eens afvraagt: waar is dit allemaal goed voor, maar niet vaak.

Redelijk recent heb ik de Amerikano1 ontdekt. Voor wie dat niet weet is een Amerikano een espresso waar je na het zetten extra warm water bij doet2 om zo een grotere hoeveelheid koffie te krijgen die dan wel milder van smaak is, maar wel weer hele eigen smaaktonen eh, toont. Tot mijn grote verbazing kan het ook middelmatige espresso, goed drinkbaar maken. Een aandrader dus, behalve dan dat niet iedereen het voor je wil maken. En er zijn zelfs mensen die je afkeurend aankijken als je het bestelt. Kortom, niets dan lol.

Notes:

  1. Waarschijnlijk met een C, maar ik heb trek in koek.
  2. Let wel, je doet het warme water er extra bij. Het water is niet extra warm. Wel opletten!
  • Irene zei: Ik schaar mij achter/naast de afkeurend aankijkers >:-(