KrakLog

3D

Ik had wel eens dat de inkt in mijn printer aankoekte en dan zulke dikke klonten maakte dat er sprake was van een derde dimensie in het afdrukresultaat. Helaas had ik geen invloed op wáar die klodders terecht kwamen en in die zin was het meer een soort extra artistiek initiatief van mijn printer en niet waar je, als het er op aankomt, op zit te wachten.

Nu weet u dat ik af en toe wel eens een dingetje of dangetje maak en dat het proces van het maken van het dingetje of dangetje nog wel eens gehindert wordt door gebrekkig gereedschap of een beperking in de vaardigheid ze toe te passen. De onlangs aangeschafte kolomboor maakt bouwsels een stuk kansrijker en blijer. Toch blijft de hoeveelheid bewerkingen die je betrouwbaar kunt doen in je beperkte werkruimte, eh, beperkt.

Hoe mooi zou het dan wel niet zijn als je gewoon een 3D printer had waarmee je wat je ogen zien, in je handen krijgen kan. Dat snijdt hout, of beter gezegd: dat spuit plastic.

Het grote bezwaar was echter altijd de ontwerpsoftware. Die was knullig of ingewikkeld of allebei en dan als het tegen zat ook nog onbetaalbaar. Dat is veranderd en dat betekent dat er sinds kort een 3D printer zoemt in huize Krak. De eerste technische investering sinds mijn heugenis, met kop en schouders boven de verwachting uitsteekt.

Hoera!