KrakLog

Getver

Een fout ei in mijn boterkoekbeslag. Heeft de vuilnisbak ook eens wat…

UPDATES

2013-03-16 12.16.00Om te beginnen boterkoek is een van de eenvoudigste bakdingen die je door je oventje heen kunt halen, en een van de recepten waar je de grootste variëteit aan ingrediëntverhoudingen aantreft, terwijl er echt maar eentje de lekkerste is. Daarenboven is het een van de recepten waarbij je je handen en je gereedschap makkelijk schoon krijgt. Niks geen bloem over je werkblad strooien, geen1 invetten van de vorm. Het enige waar je mogelijkerwijs tegenop zou kunnen zien2 is het snijden van de boter. Bij de eerste boterkoek gaat dat nog wel, maar bij de tweede gaan je armen echt wel vet zeer doen, die van mij dan dus.
2013-03-16 15.45.16Zoals u kunt zien is het goed gekomen met de tweede. Lekkar! Dan ga ik nu het geheime recept delen, met de wereld. Het is niet van mij, maar het is wel briljant lekker.

  • Gelijke delen boter, bloem (of ZrBm) en basterdsuiker. Zout naar smaak en afhankelijk van gezouten of ongezouten roomboter, JA ROOMBOTER SUFFIE!
  • Snijdt de boter steenkoud door de suiker en bloem, JA AUW
  • Als de klontjes zo klein zijn dat je denkt: “Ja poehee”, ga over tot het frommelen van handjes grut tussen je handen.
  • Zodra het deeg (beslag?) aaneen gaat kleven in de vorm doen (invetten naar smaak)
  • Hup in de oven @ 144 Réaumur of 453 Kelvin of 356 F of 180C voor de liefhebber.
  • Daar rustig laten staan gedurende geef of neem 25 min.
  • Af laten koelen, in stukken snijden en (is mijn tip) in de koelkast bewaren voor de bite.

Notes:

  1. Al is U het daar mee oneens
  2. En dat doe ik dus ook
  • Irene zei: O yakkes.
  • aargh zei: rotte eieren zijn erg, heel erg. Gelukkig kom je ze zelden tegen. Maar één keer is genoeg, ik breek een ei tegenwoordig eerst boven een leeg kommetje.
  • Irene zei: Mijn eerste commentaar betrof het foute ei. Het boterkoekrecept klinkt briljant, aanwijzingen zoals punt 3 zijn helemaal, eh, 'mij'.