KrakLog

Een extra stukje (taart)

U ging taart bakken met en bij MdP. Appeltaart wel te verstaan, want omdat. Nu lust ik appeltaart, dus was mij een stukje in het vooruitzicht gesteld, dat kan ik dan op mijn beurt weer waarderen. Stuurt ze gisteren bovenstaande afbeelding op, het water liep mij al in de mond, maar ze komt thuis: zonder stukje appeltaart. Nee, dat komt morgen pas, want hij was nog te warm. Ik verwacht dus vandaag na het eten, het beloofde stukje appeltaart te kunnen verorberen, of redeneer ik nu fout. Wat blijkt, U gaat bij T eten vanavond en na mijn eten is er dus helemaal nog geen appeltaart, sterker nog, U zegt: oh, pak maar een doosje, dan neem ik een stukje voor je mee (wat mij sowieso al toegezegd was). Ik vrees het ergste, morgenochtend nog steeds geen appeltaart. En misschien heb ik de appeltaart ook wel niet meer verdiend na dit stukje, want het is geen recht1 het is een gulle gave en gewekte verwachtingen, tsja, die zijn dan toch van mij ook al zijn ze gewekt.

Nu is de beste voorspeller van geluk: het omzetten van tegenslagen in positieve actie2, dus ga ik een dezer zelf maar eens een appeltaart maken, en daar mag U gewoon van meesnoepen.

Notes:

  1. Dat lijkt me een mooie studie: appeltaartrechten, met slagroomjurisprudentie als uitgebreide nevenrichting.
  2. En appeltaart in het algemeen.