KrakLog

Mail to all

Adriaan was vroeg opgestaan, verschrikkelijk vroeg. Het was natuurlijk geen wedstrijd, maar hij had die sleutel en hij moest en zou hem gebruiken om de deur open te maken, al was het maar voor één keer.
Het geluk was met hem, hoewel: om half zeven was er echt nog niemand, nooit. Het ging hem dan ook om een Sure Win, zo vroeg opstaan en dan nog verslagen worden was ondenkbaar, onverdragelijk.
Daar ging de sleutel in het slot, de pincode van het alarm en hup de PC aan. Terwijl zijn PC aan het opstarten was liep hij over de gang. Er moest wel iets te vinden zijn en ja hoor: op de WC’s brandde het licht nog.

To: All
Subject: Het licht in de WC's

Heren en dames,

Tot mijn grote ergernis zag ik dat het licht in de WC's 
nog aan was toen ik vanochtend om half zeven als eerste
in het gebouw kwam. Dat kost nodeloos veel energie en
niemand heeft er wat aan.
Wilde gene die dit gedaan heeft dit in het vervolg niet
meer doen.
Bij voorbaat dank,

Adriaan

Ah, dat voelde goed. Altijd had hij al zo’n mailtje willen versturen en vandaag was zijn glorieuze dag. Met een innig genoegen drukte hij op send.

Maar toen het mailtje verzonden was bekroop hem een angstig gevoel. Ohnee, hoe haal je een mailtje terug. Hij rende naar de serverruimte, maar de servers snapten even weinig van zijn paniek als hij van de werking van de servers begreep.

In de loop van de ochtend kreeg hij één mailtje, van Erwin, met ‘verontschuldigingen en dat hij in het vervolg beter op zou letten’. De rest wist waarschijnlijk donders goed dat Adriaan gisteren (zoals altijd) het pand afgesloten had en de ergste straf voor zo’n mailtje is niet te reageren.