KrakLog

yak ziet speciale string abacus

M-string-abacus
Eerst had je het molecul, daarna het (optimistisch gelabelde) atoom (want zou ondeelbaar, little did they know), gevolgd door de -onen (prot-, neutr- en electr-), toen kwamen de quarks (op, neer, hopsasa) en nu is men bezig met strings. Niet de strings die door de pulletjes van zekere website worden gedragen, maar snaartjes die te klein zijn voor mijn macrolens, zal ik maar zeggen.
De grappigste uitspraak die ik er over gehoord heb is dat het meer gaat om het ontwikkelen van nieuwe wiskunde om e.e.a. te kunnen begrijpen dan iets anders. Nou, voor die nieuwe wiskunde hebben ze ook al een nieuw telraam gemaakt. Een telraam waarin de getallen zich heel anders gedragen dan in een h.t.e.k. telreaam.
Hier vormen ze een golf, een diepe golf of een helix (denk Euler).
Hoelang zal het duren dat de wetenschap zich met de Bistromatica bezig zal gaan houden?

Voor de liefhebbers wat links (wordt de abacus nog niet genoemd):

  • WhySky zei: Als wiskunde-leraar zou ik graag van je willen weten waarheen je me kunt verwijzen voor die nieuwe te onwikkelen wiskunde!
  • Slöddret zei: Die strings hebben wel 11 dimensies: daar mis ik er een paar van op deze foto. Bovendien mis ik een leuke -on, namelijk het i! (OK, hoor niet in het rijtje thuis).
  • cockie zei: Ik heb laatst gelezen dat een knappe natuurkundige een model had gebreid of gehaakt (was ook een hobby van haar) waardoor inene alle kwartjes op zijn plaats vielen :-)
  • yak zei: Net nu de Euro d'r is...