KrakLog

yak helpt de natuur een handje

‘t was een jaar of wat geleden. Ik weet het niet meer precies, maar bij de benzinepomp hier in de buurt heb je een heel lang muurtje van zo’n 40 cm hoog en op een dag liep daar een muisje langs.
Ik had het muisje niet opgemerkt als het muisje niet HEEEL ERG HARD had gepiept. En als ik zeg HEEL ERG HARD, bedoel ik eigenlijk nog iets harders.
Mijn aandacht was dus gevangen en ik vroeg muisje wat is er aan de hand (niet hardop overigens). Het antwoord kwam van de, overigens fascinerende, vorm van een sluipende, loerende, maar dus wel door de muis opgemerkte kat (vreemd, dan is het ineens geen poes meer).
De held werd in mij wakker en ik joeg, met gevaar op eigen leven (;-), de felis domestica weg. Muisje (mus musculus) kon de weg langs het muurtje (via muralis) afronden en vluchtte het struikgewas in.

  • aargh zei: Aha, nog 'n muizenvriend!
  • Irene zei: Een beetje fatsoenlijke benzinepomp treft voorzieningen zodat dergelijke drama's zich niet hoeven voor te doen. Om de meter een muizenholletje minstens. Je gunt zo'n kat ook wat, maar de kansen moeten wel eerlijk liggen en er komt niet altijd op tijd een yak (yaccus yaccus tibetanus) voorbij.
  • yak zei: Toonde toevallig Edwinek gisteren nog de 'hele lange muur', arme muis.
  • yak zei: Hoewel ik jouw latijnse naam voor de yak leuker vind dan de echte, is die in werkelijkheid "bos grunniens."