KrakLog

Saffier en Staal

Waarschijnlijk kunt u het zich niet eens herinneren: Saffier en Staal, of Sapphire and Steel, de naam waaronder het zich bij mij naar binnen wurmde, gisteren.
Waarschijnlijk was het zo 1980/81 op televisie en toen best wel eng.
Om uw geheugen op te frissen: lichtjes die over de vloer kropen en hele enge dingen deden in een oud huis. Ouders die waren verdwenen en ‘De onzichtbare man’ en ‘Purdy van de Wrekers’ die dat op gaan lossen.
Hoe dan ook, ik heb vanavond de hele serie zitten kijken en ik vond hem drie keer zo eng als toen. Niet in de laatste plaats omdat ik toen waarschijnlijk heel hard bezig was om het mantra: “dit is niet echt, dit is niet echt…” te herhalen.
Erg leuk dus…

  • Ronald zei: ik zag ring. de originele japanse versie. niet zo eng als beloofd, maar eng genoeg.
  • Marco zei: Ik was heel jong toen ik het zag en kan me herinneren dat ik na een aflevering 3 nachten niet heb geslapen. Ben vergeten hoe het precies was, maar wat ik me nog wel herinner was inderdaad een oud huis waarin iermand verdween in een andere dimensie of tijd. Zou het wel weer eens willen zien of ik het nu ook nog zo eng zou vinden.
  • Ik heb sojuist de hele serie op dvd gekocht. Ik kan niet wachten. Vond de serie GEWELDIG zei:
  • annette zei: Hi, Heb mijn vraag net bij de verkeerde discussies gezet. Ik was helemaal wild van de serie staal en saffier,. Mijn zus en ik hebben het er jaren 0ver gehad. Is de serie op dvd te verkrijgen en zo ja waar? Groetjes Annette
  • patrick zei: ik was nog jong en vond het wel heel spannend en ik zou die serie nog wel eens terug willen zien , weet iemand hoe ik aan deze serie kan komen ??
  • Norbert zei: Ik herinner me die vrouwenstem achter een kamermuur waar allerlij enge geluiden vandaan kwamen, alsof ze iemand behekste
  • Norbert zei: Wat was in vredesnaam het thema van die serie?
  • Jack zei: Geweldig dat er nog zeveel mensen zijn die zich de serie nog herinneren! Het enige dat ik nog weet (ik was destijds 11) waren de klokken die stil gingen staan en dat de moeder zich omdraaide en die had ineens enge (rode?) ogen. De TROS heeft destijds maar een paar afleveringen uitgezonden. Waarom niet meer eigenlijk??? Reden te meer voor mij om de complete serie via Bol.com te bestellen. Het duurt nu al een paar weken, maar ik wacht rustig af. Ik ben benieuwd!!
  • Kristof zei: Oh ja, die moeder die met haar gezicht in de hoek van de kamer stond en zich dan omdraaide en met superenge, lichtende ogen in slowmotion op dat jongetje toewandelde !!! Ik heb echt een jarenlang trauma opgelopen van die bewuste scene ;-)))). Ik herinner mij ook nog een scene van die politieagent die aan de deur belt en dan het huis binnenkomt en dat herhaalt zich dan continu.