KrakLog

Demojamding

Ik maak wel eens liedjes, en meestal komen ze eerst in het demostadium. In dat stadium heten ze op mijn harddisk “making of huppeldepup” Om later opnieuw opgenomen te worden als “huppeldepup.” Maar er zijn ook liedjes die niet verder komen dan het “making of” stadium. Gewoon omdat het ergens niet de moeite is om er aan verder te gaan, of omdat het niet lukt om de sfeer van die demo te reproduceren in de nette versie, of omdat het te ingewikkeld is en je het niet ‘net’ gespeeld krijgt.
Gisterenavond heb ik even geknutseld aan onderstaand liedje, het is geimproviseerd op basis van een bestaande tekst van mezelf (dus melodie en begeleiding zijn in één keer ontstaan en dat is deze opname), daarna heb ik een aantal zgn overdubs gedaan, met elektronische drum, vocoder, strings, 2e Rhodes, gitaar, gekke fluitjes en basgitaar.
Hier en daar schurkt het ritme en de zang is te nadenkerig, dus eigenlijk moet het een keertje over. Als ik dat doe, zal ik de definitieve versie hier ook laten horen. Hou er rekening mee, dat het dan wel eens onherkenbaar veranderd kan zijn…

  • evt. zei: Ha, dat wordt dus toch een nieuw geluid. En deze antwoorden zijn veel minder gek dan de meeste andere hoor ;-)
  • Simone zei: Fijn om weer zo'n huppeldepup liedje te horen in het nieuwe jaar! :-)
  • ton zei: Hoort er goed uit!