KrakLog

Eindtijd weer…

Laat ik vooropstellen dat ik natuurlijk heel erg dom was om het zo lang uit te stellen, maar ik had nog twee dagen om een wijziging in mijn vermelding in de telefoongids door te geven.
Je zou verwachten dat het vaker voorkomt dat een bedrijf een wijziging door wil geven, dus daar heb je een procedure voor. En jahoor, op de orderbevestiging werd ik gewezen op de website. Is dat even makkelijk? Nee dus. Het is een draak van een formulier dat je in moet vullen, je wordt er niet vrolijk van. Da’s jammer, maar dat hoort er wel een beetje bij natuurlijk. Dat soort vermeldingen kunnen ingewikkeld zijn en je helpen door je bestaande gegevens op te halen, ja, dat is privacy gevoelig natuurlijk, het zijn immers gegevens die in de telefoongids staan…

Op het einde komt er een knopje met ‘print’, waarop Firefox crasht. Da’s altijd jammer. De tweede keer (natuurlijk zijn  alle gegevens kwijt) crasht Firefox wederom. Dan IE maar onder het stof vandaan halen. Wederom alles ingevuld en wonderwel hij crasht niet.
Maar dan verdwijnt het hele scherm, hela, whaaaaa? (met stijgende intonatie) Jahoor, het printen was alleen om te zorgen dat je het op kon sturen met de post. Dus ginder mag een juffrouw of jonker e.e.a. weer fraai over knoedelen. Hahaaaaaa!  Wat is automatisering toch fraai! Ongelofelijk. Doet me denken aan het urenverantwoordings systeem waar ik ooit mee moest werken… Brrrr.

Goed, je kon het ook faxen. Laten we die dan maar onder het stof vandaan halen, maar eh. Oja, die was niet aangesloten. Eh, kabeltje, kabeltje, kabeltje, ah kabeltje. Ondertussen begon het huis er steeds meer uit te zien of er een moord gepleegd was.

Het volgende hoofdstuk was faxen. Natuurlijk was de neiging van de fax om eerst e.e.a. flink te verkreukelen en uit te spugen. Om vervolgens ingesprek te krijgen. De fax er scheef doorheen te trekken, en zo meer.

Het zal mij benieuwen of het goed gegaan is, ik hoor het wel en eh, anders maar niet.

  • Irene zei: O ja, dat is zoooo eh ... 1995. De rekening krijgen ze altijd wel op tijd bij je thuis, soms zelfs nadat je al jaren probeert ze daarmee op te laten houden, wegens wanprestatie.
  • Simone zei: Jaja, wat is dit herkenbaar, ook dat gedoe met de fax...heb je in ieder geval weer een aardig thema voor een nieuw liedje... zing alle frustratie er maar uit, dat lucht op... ;-)