Japanese Steel
Toegegeven, hij is niet voor de faint hearted, maar ik vond ‘m aan de andere kant weer te mooi om hem onder een knopje te zetten. Ik heb al jaren1 een heel fraai Global mes, vlijm en vlijm scherp. Onlangs kookte lichtjuf bij mij en ik pochen dat ik een echte Hatari Hanso had2, waarop zij het plestik van een pakje groenteballetjes open wilde snijden en dat lukte niet. Dat wil zeggen, niet met het veronderstelde gemak.
Nu is dat de punt en die is niet zo belangrijk in mijn snijkunst, toch kon ik dit niet op me laten zitten. Dus zondag het stoute schoeisel opgezocht en met mijn keramisch aanzetstaal het snijrandje wat verjeugdigd. En met succes!
Ik had me er zes jaar geleden op voorbereid dat ik me een keer ernstig zou snijden met dit ding, maar tot op zondag was dat niet gebeurd. Tot ik knoflook aan het pletten was, mijn rechter duim uitgleed en ik met volle kracht de net aangezette rand van het mes in mijn vleesch dreef. Voel je niets van, dus ik had nog even twijfel over de diepte van e.e.a. Maar wees gerust, de SFX3-mensen zouden het niet beter gedaan hebben.
Morgen gaan we het hebben over de kleine ongenoegens aangaande plijsters.
1 volgens mij heb ik ‘m in 2000 gekocht
2 wij delen een passie voor Kill Bill
3 special effects
- aargh zei: Doe even voorzichtig, we willen een hele yak te zien krijgen volgende week. (Ik ben vandaag even niet zo scherp)
- Lichtjuf zei: En dat de piano zijn witte toetsen mag behouden...
- Lichtjuf zei: Moet ik me voor morgen vast ziek melden op mijn werk? (aangezien ik vanavond kom koken)
- Irene zei: U was toch vegeatries? Vleesch, boeh.
- Simone zei: Ik geniet van het mooie lijnenspel van je duim... ;-)
- P boven zei: Volgens mij is dit een geval van identificatie-plicht-angst en dus ook wel weer dapper.
- evt. zei: Wow, ook een vlijm scherpe snee geworden!
- Edwinek zei: Ja, hoe scherp een mes is zie je pas echt bij het vleesch snijden. Je had toch wel echte blauwe kokspleisters in huis?