KrakLog

Open sollicitaties

Ik krijg de laatste tijd weer veel open sollicitaties. Ooit vond ik die vleiend:”goh wat leuk, iemand wil bij mij komen werken.” Tot ik zag dat in de hele communicatie alleen mijn e-mail adres persoonlijk was. De rest was zo generiek als maar kan. Sindsdien doe ik er niets meer mee, hup DELETE! Lui kreng! Vandaag was ik in een goeie bui en stuurde ik weer een mailtje terug:

Dag die-en-die,

Ik heb nu helaas geen functies voor je in de aanbieding, noch in de toekomst. Maar als ik je een advies mag geven: ook bij een open sollicitatie is het verstandig om je een klein beetje te verdiepen in het bedrijf dat je aanschrijft en daar iets van in je brief/mailtje terug te laten komen.
Je treft me in een heel goede bui dat ik ueberhaupt iets terugschrijf, want dit soort massa-gemailde open sollicitaties gaan meestal direct in de prullenbak. Ik kan me niet voorstellen dat ik daar de enige in ben.

Met vriendelijke groet en veel succes,

yak van KrakLog

Met een gloed van weldaad drukte ik op send. Misschien moet ik deze bewaren en er een soort van autorespond van maken.

  • Cockie zei: Goeie actie Yak. Dat zal ze leren! (Wat ziet er hier frisgekalkt uit. Boris was here :-))
  • Petra zei: Zou je die vriendelijke mensen niet gewoon allemaal lekker aannemen. Om te poetsen of zo. Hoef je zelf alleen nog maar leuke dingen te gaan doen!
  • aargh zei: Ha ja goed, allebei! (vooral ook dat die-en-die)
  • ton zei: In de stad heb je meer aan een fietsrespond.
  • P boven zei: Je kunt gewoon open afwijzingen naar willekeurige personen gaan sturen. Er zit er vast een bij die eigenlijk net een open sollicitatie naar je wilde sturen. (dat alles kan ook geautomatiseerd)
  • Ingrid zei: Cool nieuw design ! Oh - en heb je niet toevallig een baan voor me ?
  • yak o.z.l.r.k. zei: @Ingrid: Mag ik je voor vandaag die-en-die noemen ;-)