KrakLog

Bewondering

Ik heb heeeeeeeel veeeeeeel bewondering voor mensen die een toneelstuk, of muziekstuk/muziekstukken in kunnen studeren en uitvoeren en uitvoeren en blijven uitvoeren en nogmaals en dat het niet als maar slechter wordt, maar juist béter.
Ik raak een beetje in paniek1 als ik bedenk dat ik het zelf zou moeten doen, ik heb het geprobeerd met een bandje (bentje) maar na elke repetitie werd het (in ieder geval in mijn beleving) slechter.

Nee, ik kan alleen improviseren en wat ben ik wat dat aangaat blij dat ik daar door de heeeeeeel goeie juf (thans vriendin en ex-Haas) I.H. te U. in op ben gevoed. Dat ik daarin de ontspannen houding heb weten vinden zodat ik met heel veel plezier en in alle rust het podium op kan lopen (ook dank aan K.J. te C. in C.).

En wat is het toch fijn om jezelf te verrassen. Zo had ik gisterenochtend een idee voor een liedje2 en als dat liedje een liedje wil worden, moet ik even een microfoon neerzetten, achter de jano kruipen en opnemen. Dingetjes uitproberen en vastleggen.
Toen ik vastgelegd had wat ik vast wilde leggen en het duidelijk was dat er voor dit liedje niets meer kwam die dag, bedacht ik me dat ik nog een fraai stukje elders had gespeeld3, het waren niet meer dan twee akkoorden, maar dat ook maar even vastleggen en dan gebeurt er zomaar ineens dit:

1 Maar ik ben daar wat raar in. Ik kan ook geen claymation film kijken zonder helemaal nerveus te worden van al het werk dat daar in is gaan zitten. Het gepriegel, hú!
2 bij het in de wasmachine stoppen van de was, zo boeiend kan het leven zijn.
3 achter de piano in een huis waar ik op de planten pas, echt mijn leven spettert!

  • aargh zei: Tja dat noem ik nou een paardenmiddel. Helpt tegen alles.
  • Petra zei: Tja ik kan niet improviseren, bij het idee alleen al sla ik helemaal dicht. Komt er niets meer. Ruilen?
  • natalie zei: jammer dat ik je stukje niet kan afspelen, desalniettemin een groet uit een inspiratie-loos denhaag.... lang leve het zomerreces?! ga maar s inspiratie zoeken bij het koffiezetapparaat... (de planten hebben al 2 keer water gahad)
  • Irene zei: Aha, dat doet me eraan denken dat het espressoapparaat mij elke ochtend tracteert op Laurie Anderson (oooooohooo, ts cold outside ...). Nee, improvisatie is dat niet. INSPIRATIE. Lekker koel.
  • natalie zei: ps heb het gevonden.... heb even gesport in de bedrijfsfitness... Lang leve de inspiratie! Zo nu lekker aan het werk........
  • Simone zei: Leuk lachje lekker luchtig...