KrakLog

And the music played on

Een stukje over vorige week zaterdag. Ik ben toen weze daaaanse in het buurthuiws (hihi1). Twee keer per jaar wordt in het Buurtcentrum ‘de Musketon’ een z.g.n. Swingfeest georganiseerd.

Daaansuh!!!
Dat is leuk, want daar kun je als oudje lekker zwingen en toch nog op tijd naar bed (zie eindtijd ;-). Het was de vierde keer dat dit festijn houden werd en het is iedere keer een groot feest (echt waar!). De eerste keer was er een live band en over die band gaat dit stukje, ik zal zo lief zijn mij niet te herinneren hoe ze heten.
De derde keer (tweede keer was er geen band) kwam die zelfde band terug en, omdat het de eerste keer zo goed bevallen2 was, hadden ze een videoploeg bij zich om een promotie-DvD op te nemen en de band was bloed-ner-veus.
Wat doe je dan? Dan probeer je extra lief te zijn voor je publiek, (toch?) maar nee, ze raakten in zichzelf gekeerd en waren een beetje teleurgesteld in het publiek, want dat was niet zo enthousiast als vorige keer3. In plaats van de zaal warm te krijgen met muziek, probeerde de zanger het met woorden:

Goh, vorige keer waren jullie veel enthousiaster, laat eens wat horen! Iedereen moet wel dansen hoor!

Het viel nog mee dat hij niet zei wat iedereen dacht:”Heeee, jullie hebben €4,- entree betaald om onze DvD op te kunnen nemen!”
Ben op een gegeven moment maar naar vooren gelopen (dat doe ik niet snel) en heb gezegd dat als zij nou een feestje op het podium zouden maken, wij dat wel op de dansvloer zouden doen. Op mijn weg terug naar A. en Evt. (en mijn pilsje) werd ik door medebezoekers omhelsd en gezoend:”Dank je wel!”

Op het einde van de avond, de opnames waren al een tijdje klaar en de band had de zaal inmiddels goed tegen, gaf de zanger ons de keuze:”Zullen we nog één nummer doen, of willen jullie de DJ?” Vermoedelijk in de overtuiging dat het antwoord in hun voordeel zou uitvallen. Helaas, het drama geschiedde, de eerste enthousiaste respons vanuit de zaal klonk als “DJ”. Het zal je gebeuren…

Het netto resultaat is deze poster:

Nee, geen band alsjeblieft
Heb je het dan bont gemaakt of heb je het bont gemaakt?

1 Het gebruik van MSN-Messenger of andere chat-dingen leidt tot een verschuiving van ‘haha’ naar ‘hihi’ omdat de laatste met de rechter hand geschreven kan worden zodat de linker hand vrij is voor het pakken van een kopje, glas of koek. Zelfs eventueel voor een zakdoek als het ‘hihi’ zo sterk was dat de ogen gedept moeten worden.
2 Niet rekening houdend met de mogelijkheid dat het enthousiasme wel eens zou kunnen komen door de nieuwigheid van het feest.
3 Het is heel raar en vervelend, maar de bezoekers kwamen niet voor een band, ze kwamen om te dansen, wilden muziek en dus geen pauzes.

  • Irene zei: De band die het te bont maakte. Hihi. Waarschijnlijk waren ze te jong.
  • aargh zei: Ach wat sneu. Je zult toch maar zo'n bandje zijn.
  • yak zei: Met dat jong viel het wel mee, dus of het ooit goed komt? Sneu, dat is het, want ze wilden op zich wel.
  • LS zei: Tragisch. Al in het begin weet je dat het niet goed gaat: schrijver is 'zo lief' om zich de naam vd band niet te herinneren. En aan het eind moet je dan weer terugscrollen voor een postervergelijking - huh? wat stond er dan op die eerste? Trouwens: als iemand tegen mij zegt "je moet wél dansen!" verzet ik acuut geen poot meer.
  • yak zei: Dat is ook wat er gebeurde, iedereen stond stil of liep weg. Ik greep net op tijd in omdat er echt muiterij aan het ontstaan was. Ik zag al mensen hun bierglas dreigend vastpakken en met hun monden al :"Stitsj dis" oefenen.
  • MirjaM zei: dan maak je het te bont ja... toch nog een mooie 'redding' van jou! tja, en als ze dan niet willen luisteren, moeten ze het maar horen!
  • evt. zei: Je hebt het nog heel voorzichtig omschreven, maar noem je de naam van de band ook niet omdat iedereen dan de dvd gaat bestellen waarop jij zo uitbundig staat te swingen???