KrakLog

yak’s huishoudtips

Misschien bent u een proper Jetje en maakt u alles schoon voordat het vies wordt, in dat geval is dit stukje niet aan u besteed en kunt u naar beneden scrollen voor het laatste nieuws over mijn kleine evolutiedrama lezen.
Bij mij worden dingen wel gewoon vies, want vuil weghalen dat je niet ziet vind ik eng. U weet wel die Glorix reclame waarvan iedereen onmiddelijk smetvrees ontwikkelde:

In ieder huis, ook in UW huis loeren de gevaren van vuil, ONZICHTBAAR VUIL!

De week erna liep iedereen met plastic handschoenen drie keer per dag te douchen, dat soort dingen. Nee bij mij worden dingen gewoon vuil en dan maak ik ze met veel plezier weer schoon.
Maar bepaalde dingen worden niet zomaar schoon, want vuil kan hardnekkig zijn. Neem nou vet in de keuken. Een van de kaninefaten had mijn vaatwasser van z’n plaats gehaald om bij de kraan van de C.V. te kunnen om hem leeg en weer vol te laten lopen (rare jongens die vakkers) en geloof me of niet, maar de vaatwasser was best vies aan de bovenkant, zo’n vettig laagje, want dat gebeurt als je husselbraait (moet ik ook nog eens over schrijven). Zo’n laagje is hardnekkig en kan hard schrobben en treurniswekkend boenen vragen. Maar hier komt yak’s eerste huishoudtip: gebruik geen ontvetters of andere enge oplosmiddelen, gebruik gewoon Vim, heel klein beetje en hop het vet vliegt eraf. Hopla met z’n allen het geluk tegemoed!

En dan nu over mijn evolutiepoelsjupan: ik heb ingegrepen (had in waarschijnlijk niet moeten doen, maar heb het dus wel gedaan) en er water bij gedaan. Geloof het of niet, het slakje ziet er weer uit als een slakje. Ik dacht dat ik er al een foto van had, maar dat blijkt niet zo te zijn. Ik ga mijn best doen later op de dag alsnog een foto te plaatsen. De groene prut was nog aan het opkomen, misschien dat het in de loop van de dag weer levensvatbaar wordt. Het slakje is overigens nog wel dood, slakjes zijn wat dat aangaat als pruimedanten, je kunt ze wel weer weken, maar daar blijft het ook bij (misschien een idee om in uw memoires op te nemen).

EDIT: foto1, the golden pond zoals die nu is, met slakje dat wel geweld is, maar niet leeft, zinloos geweld dus.

Zinloos geweld
En hier stap één van het plan van Irene:

Een kijnpje knoflook
Maar ben nog niet helemaal zeker of ik hier soep van ga maken…

  • Irene zei: Geweekte slak, hmmm. Maar ik houd vol dat er wel knoflook peper en zout bij moet.
  • aargh zei: Dat geweekte slakjes niet weer gaan leven valt me toch wel van ze tegen. Ik had meer aanpassingsvermogen verwacht. Dan maar weer drogen, dat gooit wat makkelijker weg. Of ga je hem begraven?
  • yak zei: Ik hoop eigenlijk dat een aaseter zo goed is om het zinloos gewelde slakje alsnog uit de soep te pakken. Kreeg gisteren nog een tip van iemand die zei dat slakje zich misschien al had heen-voort-geplant en dat we nieuw leven kunnen verwachten in dees groene soep.
  • Edwinek zei: Jij gebruikt waarschijnlijk inderdaad erg kleine beetjes Vim, want volgens mij bestaat dat allang niet meer als Vim, maar heet nu Cif (een alternatieve spelling voor het Poolse woord voor 'viezigheid'). Maar ik kan me ook vergissen natuurlijk.
  • yak zei: @Edwinek: Daar ben je inderdaad beter in dan je denkt ;-) Vim is gewoon nog in de handel. En als dit Proper Jetje nog even een knip-tip mag geven. Jif zonder water is een stuk goedkoper. Dat water heb ik hier namelijk gewoon uit de kraan...
  • cockie zei: Cif was eerst Jif en daarvoor Vim en het log van Yak heet voortaan Kraaklog (naar Miep Kraak). :-)
  • yak zei: Miep Kraak huishoudservice, sterker nog Miep zelf!
  • cockie zei: Miep Miep! :-)
  • yak zei: Zullen we het dan maar op Miep Krak houden?