KrakLog

Geen kaas van gegeten

Ik lust geen kaas. Dat wil zeggen, ik heb een hekel aan kaas. Dat is voor een vegetariër niet echt handig dus ben ik aan het opbouwen.
Te beginnen bij de dingen waar iedereen van zegt dat je er toch niets van proeft. Zoals, cheese and onion chips, kaaszoutjes, en goddank eindelijk pizza. Ik at wel pizza’s maar zonder kaas, dus geen diepvriesdingen. Nu dus wel en je proeft er inderdaad niets van. Ik vraag me alleen af of ik er kaas van leer eten.

Alles op z’n tijd en rustig aan. Voorlopig heb ik een aantal kaasproducten aan mijn repertoire toegevoegd en dat is een enorme stap.

  • Pascal zei: Check.
  • Neda zei: Ik ben gek op kaas, en als vegetarier zijnde en omdat ik geen melk lust, komt dat mij heel goed uit (eigenlijk ook weer niet want er zit stremsel in, dat wordt gemaakt van enzymen uit de lebmaag van kalfjes, maar goed....volgens mij komt dit niet ten goede van je kaaslust ;) ). Ik lust ook alle soorten kaas: jonge kaas, oude kaas, geitenkaas, brie, blauwe kaas, kruidenkaas etc. Tenminste ik dacht dat ik alle soorten kaas lustte, totdat ik laatst een kaaspakket cadeau kreeg, en daar zat één stuk kaas tussen waarvan ik echt niet begrijp dat mensen dat eten, laat staan lekker vinden. Het had een roze/oranje buitenkant en had de sterke geur van hele hele hele vieze zweetvoeten, die maandenlang niet gewassen zijn en waar alle soorten schimmels op zitten. Ik geef je één advies als kaasliefhebber: BLIJF UIT DE BEURT VAN DAT SOORT KAAS!
  • Neda zei: Ik bedoel: "UIT DE BUURT" hahahaha...
  • jac zei: Hé Neda, welkom, leuk dat je er bent. Ik heb jaren geleden een keer Pollo Picante op (was toen nog niet vege.) en ja hoor daar bleek een sausje van blauwe kaas over. Ik ben toen heel dapper geweest en ik geloof dat ik het nieteens heel heel erg vond. Ik zal je waarschuwing voor de 'kaas met roze/oranje buitenkand' ter harte nemen.
  • Edwinek zei: Ik heb al eerder gedacht dat dat net zo is als met de koffie: iedereen probeert je 'om te proberen' koffie met melk aan te smeren, zo slap mogelijk, en dat is inderdaad niet lekker. Maar als je een keer goed sterke espresso probeert is dat een openbaring (wij kunnen erover meepraten). Dus dacht ik: als je nou niet zo slap begint, maar meteen aan de Roquefort gaat, of overrijpe Brie de Meaux dan wel Camembert? Overjarige Goudse? Er zal nogmaals een wereld voor je open gaan!