KrakLog

Instrumenten en utensiliƫn (1)

De eerste in een reeks van handige, vaak verkeerd gebruikte, hulpmiddelen die het leven vereenvoudigen, structureren en in het algemeen voor geluk, vrijheid en gepelde bananen zorgen.

Quo vadis, Skandiaolfa vabis

Zoals u weet wordt hier met fruit ontbeten en het favoriete ontbijtfruit is nog immer de banaan. Maar zij die met enige regelmaat banaan eten, weten dat de kwaliteit, zeker als voor meerdere dagen ingekocht, nog wel eens varieert. Het openen van de banaan kan dan een uitdaging zijn, zeker als je daarbij de inhoud niet (verder) wilt verprutten.
Om die reden worden de bananen hier in huize Krak, netjes Halal geslacht, met een heel scherp mesje wordt een sneetje gemaakt in de hals (als dat hals heet) van de banaan en hij laat zich daarna zonder enig probleem pellen. Dat scherpe mesje ziet u hierboven, het is een Skandia breekmesjeshoudertje met Olfa mesjes, maar daar ruik je niks van. Dat het mesje vies is maakt ook niet uit, omdat het sneetje heel ondiep is.

  • cockie zei: http://www.banabox.de/
  • aargh zei: Voor dat doel is een ietsje langere duimnagel ook heel geschikt. Ik maakte vroeger zelfs indruk op klasgenootjes door in de pauze appels doormidden te breken. Daar had ik van tevoren onzichtbaar voor de anderen eerst even twee kerfjes in gezet, links en rechts naast het steeltje. Werkte altijd, groot succes.
  • yak zei: Banaboxen zijn gelukkig niet meer nodig sinds ik ermee ontbijt. Of ze zouden er voordat ze de winkel in geslamdunkt worden gebanaboxt moeten worden. Van duimnagel is niet zozeer het probleem dat ie lang moet zijn, maar hoe houd je ze scherp?
  • aargh zei: Aan de stoep.
  • yak op andere computer zei: Da's een goeie, die zal ik onthouden!
  • Pascal zei: Het laatste stukje mes.
  • Irene zei: Mijn moeder wilde altijd dat wij voldoende ijzer binnenkregen. Ik zie dat dat bij yak geen punt van zorg hoeft te zijn.